Medewerkerspagina

Veel medewerkers binnen de Universiteit Leiden hebben een persoonlijke medewerkerpagina. Deze pagina fungeert als digitaal visitekaartje.

Redactie

Per afdeling is een webredacteur verantwoordelijk voor (het onderhoud van) de medewerkerpagina's. U kunt aan hen alle benodigde informatie doorgeven om uw pagina te vullen.
Op de Engelstalige site kunt u ook uw medewerkerpagina laten plaatsen door de webredacteur van de afdeling. De opmaak van deze medewerkerpagina is uiteraard Engelstalig.


Algemeen

Foto
Bovenaan de medewerkerspagina staat een foto van de betreffende medewerker. Mail uw foto naar de beeldbank en geef de volgende zoektermen mee:

  • uw naam
  • faculteit
  • onderdeel van de faculteit of afdeling.
Functie
Hier komt te staan welke functie(s) u vervult.

Expertise
Voer maximaal vijf expertisevelden in.  Deze termen maken het voor de bezoekers van onze website, voor zoekmachines à la Google èn voor journalisten een stuk eenvoudiger om de juiste persoon te vinden.

Tabblad personalia

Contactgegevens
Een medewerkerspagina bevat een standaardoverzicht met contactgegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer). Door het invullen van uw ULCN-account worden deze gegevens automatisch gegenereerd. Via de zoekfunctie op de site kan deze informatie gevonden worden. Het is belangrijk dat de informatie klopt. Wijzigingen kunt u doorgeven aan de facultaire personeelsadministratie.

Verwijzing naar persoonlijke homepage
Standaard is in de zoekfunctie (zoeken op persoon) geen link opgenomen naar een persoonlijke webpagina. U kunt eenvoudig een link opnemen naar uw eigen persoonlijke homepagina. Desgewenst kunt u een link opnemen naar een externe eigen site die een mix van privé- en werkinformatie bevat (dus niet Hyves, LinkedIn, etc.). Een dergelijke site mag geen universitaire domeinnaam hebben, geen huisstijlelementen bevatten, en er wordt alleen naar gelinkt wanneer deze voldoet aan de gebruikelijke normen en ‘netiquette’ voor websites.

Korte beschrijving
Hierin staat het profiel van de medewerker. Hou dit stuk overzichtelijk, verhalend en compact (max. 100 woorden).

Curriculum vitae
Wat doet u en wat heeft u in het verleden gedaan? Welke functies vervult u in de faculteit, en welke nevenfuncties heeft u zoal?

Promovendi
Als promovendus/promovendi kunt u de volgende gegevens op de medewerkerspagina publiceren:

  • titel/onderwerp van de afstudeerscriptie
  • onderwerp van het proefschrift
  • naam van de promotor (met een link naar zijn/haar medewerkerspagina)
  • onderzoeks(deel)programma waaronder het onderzoek valt
  • toelichting over inhoud en opzet van het onderzoek.

Tabblad publicaties

Het tabblad publicatie laat al uw Leidse publicaties zien die vanaf 1998 in Metis zijn geregistreerd. Het is mogelijk om bepaalde publicaties niet weer te geven. U kunt hiervoor contact opnemen met de Metisbeheerder.

Publicaties van vóór 1997 zijn niet in Metis geregistreerd. Deze kunt u alsnog in Metis zetten, of als pdf toevoegen aan de medewerkerspagina.
Als een publicatie ook is opgenomen in het online repositorium (electronisch depot) van de Universiteitsbibliotheek, DSpace, dan kunnen bezoekers de publicatie downloaden.

Metis-ID
Het Metis-ID is nodig om bij dit tabblad automatisch al uw publicaties te laten zien. U kunt dit ID opvragen bij de Metisbeheerder. Vermeld daarbij de volgende gegevens:

  • naam, voorletters en eventueel tussenvoegsel, titel(s)
  • afdeling.

Tabblad nevenfuncties

Bron: SAP
De informatie op dit tabblad komt uit de personeelsadministratie (SAP). Het is precies dezelfde informatie die ook al een tijd in 'Zoeken op Naam' wordt getoond en is gebaseerd op de opgave die P&O van de betreffende medewerker heeft ontvangen. 

Wijzigingen
Wijzigingen kunt u aan de P&O-afdeling doorgeven, zodat dit in SAP kan worden verwerkt. 

Bij wie is het tabblad te zien
Iedereen die de nevenfuncties in SAP heeft staan. Dit wordt vervolgens automatisch ingelezen op de medewerkerspagina.

Professorenpagina per 1 november 2011 uit de lucht
Er wordt nu vanuit de professorensite gelinkt naar de medewerkerspagina's. Zorg dus dat uw medewerkerspagina op orde is.

Nog vragen?

Medewerkerspagina in het algemeen
Neem contact op met uw hoofdredacteur

Invoeren van publicaties in Metis 
Mail naar Metisbeheerder

Laatst Gewijzigd: 27-06-2016