RSS-feeds

Iedere sectie van een website heeft nu een zogenoemde "RSS-feed". RSS (Really Simple Syndication) is een technisch hulpmiddel waarmee je je op de vernieuwingen van een website kunt abonneren. Bezoekers krijgen dan een seintje zodra een nieuwsitem op een bepaalde website verschijnt.

Rechts staat het icoontje waaraan een RSS-feed herkenbaar is.


Abonneren is simpel en gratis

RSS werkt heel simpel en is gratis. Eerst meld je je aan voor een RSS-lezer, bijvoorbeeld bij iGoogle, Bloglines of Netvibes. Vervolgens kopieer je de RSS-code van de website die je bij wilt houden naar de RSS-lezer. De code kopieer je door met de rechtermuisknop op het oranje RSS/XML feed-symbooltje te klikken, vervolgens klik je op 'copy' of 'copy shortcut'. Deze code plak je volgens de aanwijzingen van je RSS-lezer.

Het nieuws komt naar jou

Door de feeds van je favoriete webpagina's in je RSS-lezer(s) te plaatsen, hoef je voortaan niet meer elke website apart te bezoeken om te kijken of er iets nieuws gepost is. Het nieuws komt dan naar je toe (in je lezer) zodra het online gepubliceerd wordt!

Meer weten?

Via de zoekmachines op internet vind je veel uitgebreide informatie over RSS en hoe je er gebruik van kunt maken. Bekijk bijvoorbeeld deze simpele video, of ga naar de RSS Startpagina. De helpdesk Webcommunicatie helpt je ook graag op weg.

Laatst Gewijzigd: 22-02-2010