Medewerkers zoeken

Handleiding voor het gebruik van de personen-zoekfunctie op de website en voor het wijzigen van medewerkersgegevens in deze zoekfunctie.

Zoeken op naam

Via de zoekfunctie op de universitaire website kunt u, behalve op trefwoord, ook personen op naam zoeken. Met de personen-zoekfunctie kunnen (adres)gegevens van medewerkers, studenten en gastmedewerkers/gaststudenten gevonden worden.

Het wijzigen van de medewerkersgegevens in de zoekfunctie loopt via de P&O-afdelingen. Een verwijzing naar een persoonlijke webpagina kunt u zelf toevoegen.

Handleiding voor het zoeken naar personen

Vul in het zoekveld de achternaam in zonder initialen en voorvoegsels en klik op ‘Zoek’ (zorg dat ‘Personen’ is geselecteerd). Zo nodig kunt u een * gebruiken als ‘jokerteken’.
Tips:

  • rijk geeft alle achternamen die beginnen met Rijk, 
  • *rijk geeft alle achternamen waarin rijk voorkomt, 
  • schröder of schr*der geeft Schröder, 
  • *asperger of *hoffman geeft d'Asperger Hoffman, 
  • een medewerker is ook op de partnernaam te vinden, als deze is vastgelegd.
De resultatenpagina toont achtereenvolgens de gevonden medewerkers, studenten en gasten met de bijbehorende afdeling of opleiding. Om de gegevens van een persoon te zien klikt u op de naam.

Gegevens van medewerkers wijzigen

De getoonde gegevens van medewerkers (telefoon, e-mail, organisatieonderdeel, werkadres) zijn afkomstig uit de personeelsadministratie en kunnen niet door medewerkers zelf, noch door webredacteuren, worden gewijzigd. Wijzigingen kunt u doorgeven aan uw P&O-afdeling. Wanneer P&O de wijziging in het personeelssysteem heeft verwerkt wordt dit automatisch in de zoekfunctie op de website aangepast.

Overzicht van P&O-afdelingen

Een link naar uw persoonlijke webpagina opnemen in de zoekresultaten

Iedere medewerker kan een link naar een persoonlijke webpagina opnemen in de zoekfunctie. Bij voorkeur gebruikt u hiervoor uw zogenoemde ‘medewerkerspagina’ in Tridion, maar u kunt ook het adres van een andere persoonlijke homepage tonen. Zolang er geen webadres is ingevuld wordt het veld ‘persoonlijke homepage’ niet getoond in de zoekresultaten. In tegenstelling tot de andere personeelsgegevens kan de link naar een persoonlijke homepage alleen door uzelf worden toegevoegd of gewijzigd. Hiervoor maakt u gebruik van ‘uPrefs’, de webinterface waarmee u uw ULCN-instellingen kunt aanpassen.
Zie verder de ‘Handleiding persoonlijke pagina in de zoekfunctie’.

Zie voor meer informatie over persoonlijke homepages binnen de universitaire website de richtlijnen of neem contact op met de web-hoofdredacteur uw faculteit of eenheid.

Laatst Gewijzigd: 27-10-2010