Vernieuwde externe website 10 december live

Op 10 december is het eerste deel van de vernieuwde website live gegaan. De homepage, de websites van faculteiten en de rubrieken Over ons, Onderzoek, Wetenschappers, Nieuws en Agenda zijn gewijzigd. Vraag & antwoord over de vernieuwingen van de site.

Wat verandert er en wat (nog) niet?

De nieuwe website wordt in fases opgeleverd. Op 10 december 2015 verschenen de eerste vernieuwde onderdelen, primair gericht op externe doelgroepen. Dit zijn de meer algemene pagina’s over de universiteit, over onderzoek, de websites van instituten en faculteiten en de profielpagina’s van alle wetenschappers en andere medewerkers. Ook de nieuws- en agendarubrieken zijn vernieuwd. De interne sites voor medewerkers en studenten veranderen nu nog niet. Deze worden in de loop van 2016 vernieuwd. De overige onderdelen van de externe site, onder meer onderwijs en studentenwerving, bibliotheek, alumni en werken bij de universiteit volgen daarna.


Waarom is maar een deel van de site vernieuwd?

Omdat het een te groot project is om de complete site te vernieuwen, is gekozen voor een gefaseerde aanpak.

Waar vind ik als medewerker informatie?

Op de nieuwe homepage kunnen medewerkers en studenten, net als voorheen, op een link rechts bovenin klikken om naar de medewerkerswebsite en studentenwebsite te gaan. Ook kunt u via de nieuwe homepage van uw faculteit doorklikken naar de bestaande facultaire pagina’s voor medewerkers en studenten.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen op de vernieuwde site?

  1. U zult meteen zien dat de site een nieuwe vormgeving en navigatie heeft. Ook op uw tablet of smartphone ziet de site er goed uit, omdat het ontwerp geschikt is voor alle schermformaten. Ook de zoekfunctie is verbeterd.
  2. Op elke pagina vindt u aan het onderwerp gerelateerde informatie: op de pagina van een wetenschapper staat bijvoorbeeld een link naar het onderwijs en onderzoek waarbij hij/zij betrokken is (en vice versa). De inhoud van de website is zo via verschillende wegen bereikbaar en wordt voor bezoekers in een bredere context geplaatst.

Wat is er veranderd aan mijn persoonlijke pagina als wetenschapper?

  • Op uw profielpagina kunnen links getoond worden naar de onderzoeksprogramma’s en opleiding(en) waaraan u verbonden bent.
  • Uw persoonsgegevens komen net als in de oude site uit het personeelssysteem SAP-HR. Nieuw is dat alle medewerkers zijn vermeld met voor- en achternaam. Als uw voornaam niet goed vermeld staat, kunt u dit zelf wijzigen via SAP Self Service (‘Eigen gegevens’ bewerken).
  • Uw publicaties komen, net als in de oude site, uit LUCRIS.
  • Bij uw naam staan trefwoorden om uw expertise aan te geven. U kunt desgewenst trefwoorden toevoegen of aanpassen via de webredacteur van uw faculteit of instituut.
  • U kunt desgewenst ook links laten opnemen naar een weblog of naar sociale media zoals LinkedIn, Facebook of Twitter.

Hoe kan het dat soms onderdelen van de site niet goed werken of er niet goed uitzien?

De nieuwe website is ontworpen voor moderne browsers. Als u de website vanuit huis bezoekt binnen de Remote Werkplek ziet deze er mogelijk niet goed uit omdat hier nog een oudere versie van Internet Explorer wordt gebruikt. Binnenkort zal het ISSC ook in de Remote Werkplek een nieuwere browser (Internet Explorer 11) aanbieden.

Vragen of opmerkingen?


 

 
Stuur ons een mail


U kunt contact opnemen met de hoofdredacteur van uw faculteit als het gaat om informatie op de facultaire site, uw persoonlijke profielpagina of de site van uw instituut.
 

Vragen over de homepage, de rubrieken Over ons, Nieuws  en Agenda kunt u mailen naar communicatie@leidenuniv.nl. We beantwoorden uw vraag graag! Ook commentaar en tips zijn welkom.

 

Deze eerste release van de nieuwe website is een complex en omvangrijk project. Er wordt een geheel nieuw concept in een volledig nieuwe technische omgeving gelanceerd. Dat bij de livegang zal blijken dat zaken ontbreken of niet geheel kloppen, is onvermijdelijk. De komende week is extra technische en redactiecapaciteit beschikbaar om hier snel op in te kunnen spelen. We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

 

Zie ook

Binnenkort een nieuwe website (nieuwsartikel 3 november 2015)

Laatst Gewijzigd: 11-12-2015