Voorlichtingsevenementen

Het maken van een juiste studiekeuze is niet gemakkelijk. De Universiteit Leiden hecht grote waarde aan een goede oriëntatie en organiseert gedurende het hele jaar voorlichtingsactiviteiten. Studiekiezers kunnen kennismaken met de verschillende opleidingen en de universiteit of zelf ervaren hoe het voelt om in de collegebanken te zitten.

Open Dag

Heeft een scholier nog geen idee welke opleiding bij hem of haar past? Of twijfelen ze tussen een flink aantal studies? Dan zijn ze welkom op de Open Dag. Hier maken scholieren kennis met alle bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijgen ze een goede indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Daarnaast bezoeken ze de informatiemarkt voor algemene informatie over de universiteit, studeren en het studentenleven en gaan ze in gesprek met studenten, docenten en adviseurs.

Proefstuderen

Twijfelt een scholier nog tussen twee opleidingen? Of tussen twee universiteiten? Dan is het verstandig om te Proefstuderen bij de opleiding(en) die ze op het oog hebben. Dé manier om je te verdiepen in een studie of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. De scholieren krijgen vooraf opdrachten om ze voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die ze volgen op de dag zelf. Zo maken ze kennis met de inhoud van de studie en hoe ze onderwijs krijgen op de universiteit.

Online Proefstuderen

Als een scholier twijfelt over opleidingen en niet in de gelegenheid zijn om een voorlichtingsactiviteit van de Universiteit Leiden te bezoeken komen, kunnen ze bij diverse opleidingen ook Online Proefstuderen. Ze nemen deel aan online onderwijs met opdrachten en filmpjes die ze thuis of op school zelfstandig kunnen uitwerken. Door actief aan de slag te gaan krijgen ze een realistisch beeld van de studie.

Meeloopdag

Weet een scholier al (bijna) zeker dat ze een bepaalde opleiding wilt gaan doen? Willen ze de knoop doorhakken en graag een echt college bijwonen, dan kunnen ze zich aanmelden voor Meeloopdag.
Een student van de opleiding neemt de scholier (en vaak nog enkele andere studiekiezers) mee naar één of twee eerstejaarscolleges. Er is die dag verder geen voorlichting over de opleiding. Het is daarom verstandig om eerst deel te nemen aan een Open Dag of Proefstuderen

Contact

F.J. (Frank) Parlevliet
f.j.parlevliet@bb.leidenuniv.nl
071 527 31 32

Laatst Gewijzigd: 26-01-2016