Studievoorlichting Universiteit Leiden

Wilt u op uw school een voorlichtingspresentatie over een bepaalde bacheloropleiding of onze stand op uw informatiemarkt? Wij helpen graag mee met het studiekeuzetraject van uw school, zodat uw scholieren de juiste informatie krijgen om een studiekeuze te maken die het beste bij hen past. De Universiteit Leiden biedt hiervoor verschillende (studie)voorlichtingen aan, waarbij u kunt kiezen uit de volgende onderdelen:

Inhoudelijke presentatie over een opleiding

Voor deze voorlichting geeft een student op uw school een presentatie over de inhoud en de opbouw van zijn/haar opleiding, aangevuld met eigen ervaringen. Voor elk van onze 47 bacheloropleidingen is een presentatie beschikbaar, evenals voor nieuwe bachelorspecialisaties als Informatica en Economie, Internationale Betrekkingen en Organisaties en Economie, Bestuur en Management. Deze voorlichting is zeer geschikt voor informatiemiddagen of –avonden, maar een bezoek tijdens een les- of mentoruur behoort ook tot de mogelijkheden. Een overzicht van onze bacheloropleidingen en -specialisaties vindt u op www.studereninleiden.nl/studies.

Algemene presentatie over Studeren aan de Universiteit Leiden

Voor deze voorlichting geeft een student op uw school een presentatie over Studeren aan de Universiteit Leiden. Hierin komen de verschillende studies van de Universiteit Leiden aan bod, en wordt er een beeld geschetst van wat studeren nou eigenlijk is. Deze voorlichting is geschikt voor informatiemiddagen of –avonden, maar een bezoek tijdens een les- of mentoruur behoort ook tot de mogelijkheden. Ook voor ouders is deze presentatie de moeite waard.

Informatiestand op een informatiemarkt

Voor deze voorlichting komen 2 of meer studenten (afhankelijk van het aantal bezoekers) met informatiemateriaal naar uw informatiemarkt. Hier lichten zij het voorlichtingsmateriaal toe en beantwoorden ze vragen van bezoekers. De studenten geven voorlichting op basis van hun eigen ervaringen.

Contact

Mocht u interesse hebben in een van bovenstaande voorlichtingen, neem dan  contact op met de afdeling Strategische Communicatie & Marketing van de Universiteit Leiden:
 
schoolbezoek@bb.leidenuniv.nl
071 527 32 72 

Laatst Gewijzigd: 18-01-2016