Overzicht social media accounts Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden heeft veel accounts op social media en dit aantal groeit nog gestaag. Daarom is het niet mogelijk om een volledig overzicht te geven van alle pagina’s en groepen van de universiteit, maar hieronder vindt u een overzicht van de grootste social media accounts die in het beheer zijn van de Universiteit Leiden en de faculteiten. Pagina’s die de universiteit niet zelf beheert, zijn hier buiten beschouwing gelaten.

Universiteit Leiden op Twitter

Op Twitter zijn bij de account van de universiteit lijsten te vinden van universitaire twitteraccounts. Hoort u, of uw afdeling in een van deze lijsten? Stuur ons dan een direct bericht via Twitter.

Benieuwd wie er allemaal twitteren op de Universiteit Leiden? Bekijk dan de Universiteit Leiden Twittergids.

Corporate accounts Twitter

Universiteit Leiden op Facebook

De universiteit kent legio pagina's en groepen op Facebook, voor faculteiten, opleidingen en cohorten studenten. Een beknopt overzicht van universitaire Facebookpagina’s is te vinden op Facebook zelf. Voor een overzicht van de accounts van opleidingen wordt u verwezen naar de overzichtspagina’s van de faculteiten.

Corporate accounts Facebook

Universiteit Leiden op LinkedIn

Een overzicht van alle groepen van de Universiteit Leiden op LinkedIn (let op: om de pagina te kunnen bekijken moet u ingelogd zijn op LinkedIn).

De faculteiten op social media

De meeste faculteiten en opleidingen zijn heel actief op social media. Onderstaande faculteiten hebben een overzicht waarop alle accounts zijn terug te vinden van hun afdelingen en opleidingen. Sta je er niet bij? Neem dan contact op met de contactpersoon van jouw faculteit.

Corporate accounts op overige social media

Het begrip 'social media' is heel breed, en houdt eigenlijk alle media in waarop je eigen content kan bijdragen én op content van anderen kan reageren. De Universiteit Leiden is op een aantal van deze platforms aanwezig. Niet alle accounts worden even actief bijgehouden.

Google+ Het social media platform van Google dat een legio aan mogelijkheden biedt: Circles, Events en Hangouts. Verreweg het meest complete platform dat er is.
YouTube Een platform voor het delen van filmpjes. Vanaf dit account kun je de filmpjes ook makkelijk op een website plaatsen, of delen op Facebook.
Academia Een sociaal platform, speciaal voor wetenschappers. Er is geen account van de Universiteit Leiden, maar een overzicht van Leidse wetenschappers die op dit medium aanwezig zijn.
Pinterest

Een online plakboek waarin je afbeeldingen op thema kunt verzamelen. Je mag foto's van anderen 'repinnen' maar ook eigen foto's pinnen/uploaden of van andere websites verzamelen. De foto's verwijzen altijd door naar de website waar je ze vandaan gehaald hebt.

Flickr

Een medium om eigen foto's te delen. Let op: de meeste foto's zijn niet rechtenvrij en kunnen niet zomaar hergebruikt worden.

Instagram Je kunt de foto's die je op je smartphone maakt van een leuk filter voorzien en met anderen delen. Vooral ook handig omdat je ze niet alleen op Instagram kunt delen maar ook (al dan niet automatisch) op Facebook of twitter kunt delen. Geen account maar toch benieuwd naar de universiteitsaccount? Kijk op iconosquare.
Foursquare Een zogenaamde 'location based service'. Je kunt inchecken bij verschillende locaties van de universiteit om te laten zien dat je er bent, en om te zien wie daar nog meer aanwezig zijn.
Slideshare Deel je documenten of powerpointpresentaties met anderen, publiekelijk of alleen met een bepaalde groep mensen.
 

Blogs

Blogs nemen in social media een aparte plek in. Het is de ideale manier voor mensen om hun ervaringen en expertise te delen. De universiteit heeft een heeft verschillende blogs, door medewerkers en door studenten. Een paar voorbeelden:

Blogs door medewerkers


Blogs voor en door studentenUitgebreid overzicht van Leidse weblogs

Laatst Gewijzigd: 29-09-2015