Interne communicatiemiddelen

Binnen de universiteit verloopt de communicatie langs verschillende kanalen.

Nieuwsbrief

De website en de nieuwsbrieven voor medewerkers en studentenzijn de belangrijkste communicatiemiddelen voor de interne communicatie over de Universiteit Leiden.

Frequentie
De nieuwsbrief voor medewerkers verschijnt wekelijks, studenten ontvangen hem eens per maand.

Contact
Algemene vragen
nieuws@leidenuniv.nl

Wetenschapsvoorlichting
Inès van Arkel
i.van.arkel@bb.leidenuniv.nl
071 527 32 82

Universiteit Leiden in het Nieuws (digitale knipselkrant)

De Universiteit Leiden is dagelijks in het nieuws. Wilt u weten wat er over de universiteit, haar onderzoekers en studenten wordt geschreven? Meld u dan aan voor de knipselkrant. Deze dagelijkse digitale krant presenteert overzichtelijk alle artikelen waarin de Universiteit Leiden of een van haar medewerkers of studenten wordt genoemd.

Aanmelding
Wilt u dit dagelijkse nieuwsoverzicht per mail ontvangen? Meldt u zich dan aan. De knipselkrant is alleen te lezen voor medewerkers die zijn verbonden met het netwerk van de Universiteit Leiden, dus op de werkplek, via Eduroam, of via de Remote Werkplek-omgeving. Geef daarom uw emailadres van de Universiteit Leiden op bij aanmelding. U kunt zich te allen tijde weer afmelden via de afmeldlink onderaan elke knipselkrant.

Let op De links in de knipselkrant vervallen na drie maanden. Wilt u een artikel voor eigen gebruik archiveren, maak dan meteen een kopie.

Vragen? 
Neem contact op met het secretariaat van SC&M: communicatie@leidenuniv.nl.

Bulkmail

Het is mogelijk om aan (delen van) de hele universitaire gemeenschap van medewerkers en/of studenten een e-mail (‘bulkmail’) te sturen. Van dit medium maken we echter maar zeer spaarzaam gebruik. Faculteiten kunnen de bulkmailer voor hun eigen organisatie gebruiken. Ze bepalen zelf hoe vaak en voor welke berichten. 

Contact
communicatie@bb.leidenuniv.nl
071 527 61 32
071 527 4690

Facultaire organen

Een aantal faculteiten heeft een eigen intern orgaan, hetzij in print, hetzij elektronisch.  

  • Faculteit der Geneeskunde/LUMC: Cicero  en e-nieuwsbrief
  • Faculteit der Rechtsgeleerdheid: Facultair e-nieuws (medewerkers)
  • Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen:
    Eureka! (studenten Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde, Informatica)
    Origin (Biofarmaceutische Wetenschappen, Biologie, LST, MST)

Mare

Mare is het onafhankelijke weekblad van de Universiteit Leiden voor medewerkers en studenten. Het verschijnt 38 keer per jaar op donderdag. De inhoud wordt op de woensdagavond voorafgaand aan het uitkomen van Mare ook op internet gezet. Daar zijn in het colofon ook de verschijningsdata te vinden. Mare wordt in bulk verspreid en is mee te nemen bij de universitaire gebouwen en op een aantal punten in de stad. Het is ook mogelijk een abonnement te nemen. Adverteren kan zowel in de drukversie als in de internetversie.

Contact
Algemeen/abonnementen
Redactie@mare.leidenuniv.nl
071 527 72 72

Advertenties

Mare, onder ‘Advertenties’

Hoofdredacteur
Frank.Provoost@Mare.leidenuniv.nl
071 527 72 72

Laatst Gewijzigd: 10-01-2017